Snart premiär av elbilen Volkswagen ID – produktionsversionen dröjer till september

Nu närmar sig premiären för Volkswagens första elbil i serien ID. Bilen får namnet ID. 3 – enligt ett lite för tidigt avslöjande från Volkswagen. Spår som sedan Volkswagen städat undan, enligt InsideEVs.

Volkswagen ser Sverige som en viktig marknad – och vi kommer kunna lägga en reservation på bilen direkt på premiärdagen den 8 maj. Antalet bilar tillgängliga för reservation är inledningsvis begränsat, och förhandsbokningen sker enligt principen först till kvarn.

Under premiären den 8 maj kommer vi dock inte få se den produktionsfärdiga versionen. Den produktionsversionen av elbilen presenteras först i samband med motormässan i Frankfurt i september. Det är då förhandsbokningen också går att omvandla till en beställning.

Tillverkningen kommer sedan starta i november 2019, och själva lanseringen sker sedan sommaren 2020.

Se premiären av Volkswagen ID – live från Berlin

När det väl är dags kan du se premiären av Volkswagen ID i nedan spelare (spelaren aktiverar sig närmre premiären). Premiären sker onsdag 8 maj, klockan 13.00.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.