Premiären av Audi E-tron – är också startskottet för Avant, Sportsback och en coupé

Tidigt imorgon bitti, svensk tid, visas Audi E-tron upp för världen. Det är starten för Audis elbilsoffensiv skriver Audi i ett pressmeddelande. Offensiven inleder Audi med den eldrivna SUV:en som visas tidigt imorgon.

Elbilsoffensiven kommer också följas av en rad eldrivna modeller med klassiska former som Avant (kombi) och Sportback (halvkombi), skriver Audi. Audi ska finnas i varje relevant marknadssegment, från kompakt till storbilsklassen. 2025 kommer Audi att erbjuda tolv helt eldrivna bilar på de viktigaste marknaderna.

Redan i slutet av detta året kommer vi också få se en andra elbil. Den bygger på en annan plattform än SUV:en. Det är en sportcoupé som har gått under namnet Audi e-tron GT. Den har utvecklats i samarbete med Porsche.

Nästa nyheten är sedan elbilen Audi E-tron Sportback (halvkombi), den kommer 2019.

Premiären av Audi E-tron

För den riktigt morgonpigge sker premiären tisdag 18 september klockan 6.00. Avtäckningen kan man se live direkt på Audis hemsida. Eller håll utkik här på Allt om Elbil för senaste uppdateringarna.

Uppdatering: Nu är Audi E-tron lanserad, och alla detaljer finns här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.