Premiär: Nu kommer elbilen Kia EV6 till återförsäljarna

Nu lanserar Kia den nya elbilen EV6 hos sina återförsäljarna. Premiären sker nu i helgen den 13 till 14 november, skriver Kia i ett pressutskick. Kia EV6 bygger den nya koncerngemensamma plattformen E-GMP som den delar med bland annat Hyundai IONIQ 5.

Höjdpunkterna för plattformen är bland annat ultrasnabb snabbladdning där batteriet på 77,4 kWh kan laddas från 10 till 80 procent på 18 minuter. Fyra och en halv minuts laddning ska kunna ge 100 kilometer i räckvidd.

Kia EV6 kommer i flera utförande med antingen en eller dubbla motorer och då följaktligen också bak- respektive fyrhjulsdrift. Den bakhjulsdrivna modellen levererar 228 hästkrafter och en räckvidd på upp till 528 kilometer. Den fyrhjulsdrivna versionen levererar 325 hästkrafter. Under nästa år kommer dessutom en fyrhjulsdriven prestandamodell med upp till 585 hästkrafter.

Bland andra noterbara detaljer finns V2L som gör det möjligt att ladda och driva andra elektriska apparater. Dessutom kan samtliga modeller av Kia EV6 levereras med dragkrok som får dra 1600 kilo. Priserna startar på 569 900 kronor och Kia erbjuder också privatleasing från 4 695 kronor med en årlig körsträcka på 1500 mil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.