Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Den 30 november är det Sverigepremiär för elbilen Kia e-Niro i samband med eCarExpo i Göteborg. Det svenska utgångspriset blir 429 900kr före miljöbilsbonusen på 60 000kr.

Till Sverige kommer den stora versionen av bilen med ett batteripaket på 64 kWh, och en räckvidd på 455km (WLTP). Med snabbladdning på 100 kW går det att ladda bilen upp till 80% på 40 minuter. AC standardladdning med laddbox, 6,6 kWh/16A, tar cirka 9 timmar och 35 minuter.

I två utförande

Kia e-Niro är standardutrustad med bland annat aktivt filövervakningssystem, adaptiv farthållare, trötthetsvarnare och autobroms med fotgängar- och cyklistskydd. Sedan erbjuds bilen i två olika utföranden.

  • Advance – 429 900 kr (bl a nyckellöst system, 7-tums pekskärm med navigation, backkamera, Apple CarPlay™ /förberedelse Android Auto™, delläderklädsel)
  • Advance Plus – 459 800 kr (bl a dödavinkelvarnare, eljusterbar förarstol, LED-huvudstrålkastare, helläderklädsel, ventilerade framstolar)

Det går också kompelttera med ett Tech-paket till den sistnämnda. För ytterligare 14 900kr för du JBL® ljudssystem, LED-interiörbelysning, 8-tums pekskärm med navigation, sollucka och trådlös mobilladdare.

Kia e-Niro når svenska återförsäljare i slutet på december.