Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Premiär för eldrivna SUV-versionen av GMC Hummer

I höstas presenterade GMC sin eldrivna pickup Hummer. Nu är det premiär för SUV-modellen, en minst lika bastand och kraftfull elbil. GMC är bitvis sparsamma i detaljerna, men mycket känns igen från pickup-versionen.

GMC Hummer SUV kan bland annat köra diagonalt i Crab Mode. Funktionen Extract Mode höjer luftfjädringen med 15 centimeter så bilen kan ta sig över hinder. I och de fall där det ändå skrapar i så har man en pansarförstärkt botten.

I toppversionen har GMC Hummer SUV tre motorer, fyrhjulsdrift, 830 hästkrafter och en räckvidd på upp till 450 kilometer. Den kraftfulla drivlinan ska ta den från 0-100 km/h på 3,5 sekunder.

De första leveranserna startar i USA tidigt 2023, till skillnad från pickupen som kommer i slutet på det här året. Priserna börjar på $105 595 till $115 595 beroende på modell.

Till 2024 kommer en modell med ett något lägre pris och lägre prestanda med bland annat två motorer, 625 hästkrafter och något kortare räckvidd. Den kommer ändå kosta uppåt $79 995.

Mastont-SUV:en kommer således också kräva en mastodontplånbok.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Eldrift

OKQ8 ska bygga landets största nätverk av snabbladdare i samarbete med Skellefteå Kraft. Totalt ska man bygga över 300 stationer i Sverige. Den första...

Notis

Tesla ska utrusta kommande Tesla Roadster med små raketer som genom kraftiga luftpuffar ska öka accelerationen och väghållningen. En som inte tycks kunna vänta...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons