Premiär för eldrivna Audi e-tron GT concept – börjar tillverkas 2019

Pressbilder: Audi

I samband med motormässan i Los Angeles visar nu Audi upp sin tredje elbil. Efter Audi e-tron och Audi e‑tron Sportback, som lanseras 2019, är det premiär för en fyradörrars coupe. Audi e-tron GT concept är utvecklad i nära samarbete med Porsche.

Audi e-tron GT concept gör 0-100 km/h på 3,5 sekunder. Att komma upp till 200km/h tar 12 sekunder. Bilens topphastighet är 240km/h. Bilen kommer ta en naturlig del i Audis prestandadivision Audi Sport. Räckvidden ska vara 400 km enligt den nya WLTP-standarden tack vara ett batteri på 90 kWh.

Bilen ska kunna ladda via trådlös induktionsladdning. Men bilen kan också laddas med en ansluten kabel. Med en laddeffekt på 11 kW ska det vara fullt tillräckligt att ladda fullt över natten, skriver Audi i ett pressmeddelande. Bilen är utrustad med ett 800-volts system vilket ska förkorta laddningen avsevärt med vad som finns på marknaden idag. Det tar ungefär 20 minuter att ladda batteriet till 80 procent, och ger en räckvidd på mer än 320 kilometer, fortsätter Audi.

12 helt eldrivna bilar till 2025

Audi har långt gångna planer för rena elbilar. Först ut är nyligen lanserade Audi e-tron, som följs av e-tron Sportback. Dessutom kommer det en rad modeller med klassiska former som Avant och Sportback. Audi e-tron GT concept som premiärvisas i Los Angeles kommer att gå i produktion 2019 med de första leveranserna till kund i början på 2021.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.