Premiär för Fisker Pear – en billigare elbil från 310 000kr

Fiskers grundare och VD Henrik Fisker intill nya elbilen Pear.

Inatt har Fisker visat upp sin nya billiga revolutionerande elbil Fisker Pear. En bilmodell som ska locka unga människor i städerna. Pear har ett kompakt format med en längd på 4,5 meter. Trots det kommer den kunna erbjuda plats för upp till sex personer i kombination med generösa förvaringsutrymmen.

Tillverkningen ska starta i USA i mitten av 2025. Genom att förändra hur man tillverkar bilar kommer Fisker att kunna pressa priserna rejält. Pear, som står för Personal Electric Automotive Revolution, har ett grundpris som startar på 29 900 dollar (310 000 kronor).

Fisker Pear får en stor frunk och ett rymligt bagage, med en smart öppning. Bagageluckan fäller ner in under bilen. Det ska göra det enklare att komma åt bagaget i trånga utrymmen.

Unika bagageöppning.

Bilen är baserad på en helt ny plattform från Fisker kallad för SLV1, Simple Lite Volume och ska minska användandet med komponenter med upp till 35 procent. Som ett konkret exempel lyfter VD Henrik Fisker fram armstöden i dörrarna, som är samma på alla fyra dörrarna. Hela bilen ska genomsyras av liknande synnergier.

Rymlig trots litet format

Fisker Pear har plats för sex personer.

Fisker kommer erbjuda Pear både i ett femsitsigt och sexsitsigt utförande, med två stolsrader. Den sexsitsiga varianten får en främre passagerarestol av ”soffmodell”. Medan den femsitsiga istället får en mer traditionell främre passagerarstol och istället för en stor rymlig mittkonsol.

Stolarna i Pear går att fälla ner, vilket ger en helt plan yta. För att exempelvis kunna sova i bilen. Eller njuta av film på den 17-tum stora skärmen i mitten av bilen. Fisker kallar det för Lounge Mode.

– Jag kan bekräfta till 100 procent att den här bilen kommer att kosta från 29 900 dollar. Pear är en hållbar framtid, sa Henrik Fisker under presentationen.

Fisker avslöjade inget om räckvidd, eller andra tekniska specifikationer under presentationen. Det kommer vid ett senare tillfälle närmare lanseringen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.