Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Premiär: Detaljerna kring nya kombi-elbilen MG5 Electric

Idag lanserade MG tre nya elbilar. En av de nya elbilarna tar formen av en klassisk och av många efterlängtad kombimodell. Modellen kommer att erbjudas med två utrustningsnivåer, Comfort och Luxury.

MG:s vision för MG5 är ”en säker, modern och praktisk elbil för den breda massan” under parollen ”världens första 100 procent eldrivna kombi”. Även om man kan vara petig och påtala att Porsche egentligen hann före med elkombin Taycan Cross Turismo på den svenska marknaden. De två elbilarna placerar sig dock i helt olika prisklasser och lockar olika kundsegment.

Exakt vad det svenska priset blir vet vi ännu inte. MG5 Electric kommer nå svenska MG-handlare under första kvartalet av 2022 och inför det kommer priset tillkännages. I den europeiska pressreleasen står det dock att MG siktar på att startpris på under €30 000 för en instegsmodell i grundutförande. I Sverige måste vi räkna med moms och andra tillkommande avgifter.

Lastutrymmet är möjligtvis det viktigaste i en kombi. Så vi fortsätter där: Nya MG5 Electric lastar 479 liter och med fällda 40/60-baksäten hela 1400 liter. Som en jämförelse lastar Volkswagen Golf Kombi 590 liter respektive 1520 liter.

Modellen är framhjulsdriven med en motor på 115 kW (156 hästkrafter). Inledningsvis har modellen ett batteri på 61 kWh som ska ge en räckvidd på 400 kilometer. Idag nämner MG inga detaljer om snabbladdning, men för hemmaladdning finns en trefas ombordladdare på 11 kW.

Längre fram kommer också en modell med ett mindre batteri på 50,3 kWh och en WLTP-räckvidd på 320 kilometer.

MG5 får ett rymligt baksäte med plant golv vilket ger gott om utrymme för hela familjen. Så som det bör vara i en familjekombi.

Funnits i Storbritannien

MG5 Electric har funnits i Storbritannien sedan en tid tillbaka. Det vi ser idag är dock en uppdaterade version av den modellen. Både exteriören och interiören har fått sig ett lyft i och med det nya modellåret.

Bland en av de tekniska nyheterna som MG lyfter är ett nytt infotainmentsystem, MG iSmart som vi också kommer att få se i nya MG Marvel R Electric och ZS EV. Det nya systemet kommer erbjuda uppkopplingsmöjligheter mot mobiltelefon och fjärrstyrning av utvalda funktioner.

Det brittiska motorprogrammet Fully Charged hyllar den äldre modellen i ett videoinslag som du kan se nedan:

Annons.


Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Dagens Nyheter har träffat Volvochefen Håkan Samuelsson inför börsintroduktionen av Volvo Cars. För tidningen berättar han mer om Volvos framtida planering kring nya elbilar....

Elbil

Nu ska Toyota satsa på elbilar. Med det kommer en global satsning på motsvarande 116 miljarder kronor på batterier till elbilar under de kommande...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons