Pravaig Defy är en indisk elbil med 500 kilometer i räckvidd

Indiska startupbolaget Pravaig har arbetat med att utveckla en elbil i tio år. Nu är man redo att lansera den första produktionsklara modellen. Det i form av elsuven Pravaig Defy.

Det är en elbil som tar plats i premiumsegmentet. De flesta produkterna som tillverkas i Indien idag vänder sig till den breda massan, menar bolaget. De mest exklusiva produkterna kommer via import. Pravaig vill fylla det hålrummet med en exklusiv elbil tillverkad i Indien och samtidigt dra nytta av de prismässiga konkurrensfördelarna det kan innebära.

Pravaig Defy kommer att erbjuda upp till 500 kilometer i räckvidd och är utrustad med en motor som levererar 402 hästkrafter. Den ska ha en toppfart på 210 km/h och klara 0 till 100 km/h på 4,9 sekunder. Det ska vara möjligt att snabbladda från 0 till 80 procent på 30 minuter.

Den officiella premiären kommer att äga rum senare den här veckan. Då får vi veta mer om modellen och vilka planer Pravaig har framöver.

Tidigare har Pravaig visat upp konceptet MK1 med teknik som nu utvecklats vidare för Pravaig Defy. En genomgång av det konceptet kan vi se nedan:

Indien satsar på elbilar

Indien är idag en stor biltillverkare där Tata Motors antagligen är det mest kända märket internationellt. Tata har på senare tid meddelat flera satsningar på elbilar. Även andra uppstickare som innovativa elskotertillverkaren Ola Electric ska lansera en elbil. Ola Electric siktar på att lansera ”Indiens sportigaste elbil” till 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.