Porsches första elbil får namnet Porsche Taycan

Konceptbild av Porsche Taycan

Nästa år börjar serietillverkningen av Porsches första elbil som gått under namnet Mission E. Nu har bilen fått sitt riktiga namn. Porsche har valt att kalla sin första elbil för Porsche Taycan. Namnet kan ungefär översättas till ”en livlig ung häst” och anspelar på den stegrande hingsten mitt i Porsches vapensköld.

”Vår nya elektriska sportbil är stark och tillförlitlig, det är en bil som kan köras över långa sträckor och som står för frihet”, säger Oliver Blume Vd för Porsche.

Packad med prestanda

Två ”permanent arbetande synkronmotorer” (Porsches ordval) ger en total effekt på 600 hk eller 440 kW. Den tar dig från 0 till 100 kmh på under 3,5 sekunder. Upp till 200 km/h på under tolv sekunder.

Porsche talar också om en oöverträffad effektnivå långt över andra elbilar. Flera acceleration i rad ska vara möjliga utan någon prestandaförlust. Bilens maximala räckvidd är över 50 mil eller NEDC.

https://www.youtube.com/watch?v=2q_o4Pl-AuY

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.