Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Porsche fyller 70 år i år och det tänker biltillverkaren enligt en pressrelease fira ordentligt med flera evenemang runt om i Europa och övriga världen. Men Porsche står också inför enorm förändring. De arbetar med att lansera sin första helt eldrivna drivlina.

Porsche eldrivna satsning syns i konceptbilen Porsche Mission E, en fyrsitsig elbil med en motoreffekt på 440 kW eller motsvarande 600 hästkrafter. Bilen ska ha en räckvidd på mer än 50 mil och kunna klara 0-100km/h på 3,5 sekunder.

Laddningen ska kunna ske genom ett eget nätverk, som delvis redan är utbyggt i Tyskland och USA för Porsches hybridbilar, där bilen ska kunna laddas till 80% på 15 minuter. Genom att hålla laddstationerna uppkopplade och i kontakt med din färdplan (GPS) kommer du kunna boka tider vid laddningsplatserna utmed din resa och på så sätt få en så optimerad och effektiv resa som möjligt.

Den första elbilen från tillverkaren kommer att påminna om konceptbilen Mission E och ha en prislapp som börjar strax över 800 000kr, alltså i prisklass med en Porsche Panamera.

Porsche satsar mycket

Att lyckas med sin elbilssatsning är av största vikt enligt Porsche själva. De har hittills investerat ungefär 10 miljarder kronor i utvecklingen och framtagningen av sitt elbilskoncept. 2019 ska bilen börja tillverkas och under jubileumsåret 2018 kommer vi säkert få se mer från Porsche.