Porsche visar liten sportig elbil med plats för en

I samband med Goodwood Festival of Speed har Porsche visat upp ett tidigt koncept på en helt eldriven roadster. En sportig liten skapelse med plats för en person som kombineras med en modern design. Samtidigt hämtar det också inspiration från Porsches första sportbil 356 No. 1 Roadster.

– Porsche Vision 357 är en flirt till den första Porsche-modelllinjen, Ferry Porsches drömsportbil. Och eftersom 356 har etsats sig fast i det kollektiva varumärkesminnet som både en cabriolet och en coupé, gäller samma logik för konceptbilen, säger Michael Mauer, Vice President Style Porsche.

Drivlinan är hämtad från den eldrivna tävlingsbilen Porsche 718 GT4 e-performance. Det innebär upp till 800 kW (1088 hk) i motoreffekt och ett batteri på 80 kWh.

Interiören är enkel och avskalad till att bara innehålla det väsentliga med ett tydligt fokus på föraren. Sittposition är låg, och föraren hålls stadigt på plats med ett sexpunktsbälte.

Instrumentpanelen är helt konstruerad i kolfiber och pryds av ett transparent instrumentkluster.

Om konceptet blir verklighet återstår att se, men det lär sannolikt inspirera Porsches kommande sportbilar med eldrift.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.