Porsche Taycan uppdateras i höst – får tillval via prenumeration

Under hösten uppdateras elbilen Porsche Taycan inför 2021-års modellbeteckning. Ett par av nyheterna kommer erbjudas via en prenumerationslösning. Dessutom blir snabbladdningen enklare när Taycan uppdateras.

Porsche Taycan kommer nu utrustas med Plug & Charge. När föraren ansluter bilen till snabbladdaren sköts identifieringen och betalningen automatiskt. Alltså behövs inga laddbrickor eller kontokort. Idag har till exempel Ionitys snabbaddare stöd för Plug & Charge.

Dessutom får Porsche Taycan en snabbare ombordladdare för att ladda elbilen hemma eller på jobbet. Kapaciteten höjs till 22 kW från tidigare 11 kW. Även för snabbladdning görs en justering, nedåt, för den som vill. En funktion där det är möjligt att begränsa snabbladdningen till 200 kW kommer. Det ska ge skonsammare laddning och även erbjuda föraren en längre laddpaus.

Tillval via prenumeration

En annan nyhet är en prenumerationstjänst där Porsche erbjuder flera tillval som skickas ut som en trådlös uppdatering via nätet. Bland tillvalen finns bland annat Power Steering Plus som anpassar styrningens tröghet efter hastighet. Systemet Intelligent Range Manager hjälper till att maximera räckvidden och korta ned restid. Ett tredje tilläggspaket är aktiv filhållningsassistans och Porsches självkörande system InnoDrive.

Taycan kommer dock också med ny hårdvara, som medföljer bilen direkt vid köp. Elbilen får bland annat en head-up display i färg. Dessutom utrustas luftfjädringen med ett smart lyftsystem som ska kunna lyfta fronten vid höga vägbulor eller för att köra in på en garageuppfart.

Nya uppdaterade Porsche Taycan ska finnas hos återförsäljare från och med oktober i höst.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.