Porsche Taycan ska klara 0-100km/h på 3,5 sekunder

Bild: Porsche

I slutet av 2019 kommer Porsches första elbil som fått namnet Porsche Taycan och med det börjar den anrika sportiga biltillverkaren bli allt mer öppna kring detaljerna på sin kommande elbil.

Porsche i Storbritannien har nu gått ut med officiella uppgifter om elbilens prestanda. Taycan ska klara 0-100 km/h på 3,5 sekunder. Det är kanske inte så konstigt, Porschen är utrustad med en serie elmotorer på totalt 440 kW som generar 600 hästkrafter.

Det kan jämföras med Tesla Model S 100D som gör samma resa på 4,3 sekunder. Däremot finns ju också Model S i prestandaversionen P100D som kan pressa ner den tiden till 2,7 sekunder.

Bilden ovan är också en ny (om än maskerad) bild på två Porsche Taycan. I dagarna fångades också en maskerad Porsche Taycan i Tyskland – det mötet resulterade i en film och några foton från en observant åskådare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.