Porsche Taycan plockar banrekord från Tesla Model S Plaid på Nürburgring

Tesla och Porsche har under några års tid kämpat mot varandra på den kända racingbanan Nürburgring. Dragkampen har handlat om att erövra banrekordet för den snabbaste produktions-elbilen.

För tre år sedan knep elbilen Porsche Taycan banrekordet. En titel som Tesla Model S Plaid kunde ta över i fjol. Nu har pendeln återigen svängt tillbaka.

I dagarna har en Porsche Taycan Turbo S satt det nya banrekordet med rekordtiden sju minuter och 33 sekunder.

Det gamla officiella banrekordet som Tesla innehade var på sju minuter och 35 sekunder med en Tesla Model S Plaid. Porsches förra Taycan-rekord var sju minuter och 42 sekunder.

Rekordet sattes av en uppgraderad Taycan utrustad med ett nytt prestandakit som kommer erbjudas i framtida produktionsmodeller och Porsches dynamiska chassikontroll (PDCC). Bortsett från en obligatorisk racingstol och störtbåge var elbilen i övrigt helt original.

Rekordvarvet kan du se i videospelaren nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.