Porsche Taycan kan få tre motorer för att utmana Tesla Model S Plaid

Rivaliteten mellan Porsche och Tesla är stor. I flera omgångar har de två tillverkarna utmanat varandra på den berömda racingbanan Nürburgring i Tyskland. Då med Porsche Taycan respektive Tesla Model S Plaid.

Just Tesla Model S Plaid är ett ordentligt kraftpaket som levererar 1020 hästkrafter med hjälp av tre motorer. 0–100 km/h gör elbilen på 2,1 sekunder. Nu ryktas det om att Porsche kommer med ett svar på den tremotoriga Plaid.

Nyligen har en maskerad Porsche Taycan som fått en facelift siktats på vägarna i Tyskland. Enligt brittiska AutoExpress så misstänker man att det rör sig om en GT-variant av Taycan.

Flera attribut som en större bakspoiler, större lägre front och ett rejält diffusorpaket styrker misstankarna. Förändringarna ska bättra aerodynamiken och göra den optimerad för mer prestanda.

En Porsche Taycan med tre motorer skulle betyda en rejäl kraftboost. Idag är Porsche Taycan Turbo S den mest kraftfulla Taycan-modellen. Den är utrustad med två motorer med en kombinerad effekt på 560 kW (761 hk) och klarar 0-100 km/h på 2,8 sekunder.

Det är Porsche Taycan Turbo S som idag innehar banrekordet på Nürburgring med varvtiden sju minuter och 33 sekunder. Tesla Model S Plaid kommer tätt efter med sju minuter och 35 sekunder.

Rekordvarvet finns att se nedan:

Bilderna på den kamouflerade Porsche Taycan går att se hos AutoExpress via denna länken.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.