Porsche Taycan GTS är här – mer sportig; och som sedan och kombi

I samband med den pågående bilmässan i LA visar Porsche upp en ny variant av sin elbil Porsche Taycan. Modellen har fått namnet Porsche Taycan GTS och ska nu vara den sportigaste versionen av Taycan.

Den markerar också starten för en ny sportigare kombiversion av Porsche Taycan utan den högre markfrigången och plastkåporna kring hjulhusen som Cross Turismo-modellen har. Porsche Taycan GTS Sport Turismo får samma markfrigång som sedanen.

Dagens modellutbud av Taycan levererar 462 hästkrafter i basversionen 4S medan värstingvarianten Turbo levererar 670 hästkrafter. Nya Porsche Taycan GTS hamnar mellan dessa två med 517 hästkrafter (380 kW). 0-100 km/h ska den klara på 3,7 sekunder. I overboost-läget kan Taycan GTS tillfälligt levererar upp till 598 hästkrafter (440 kW).

GTS-versionen är utrustad med ett batteri på 93,4 kWh och erbjuder fyrhjulsdrift genom en dubbla uppsättning motorer. Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 270 kW. Räckvidden är 504 km, baserat på WLTP-siffrorna, och den första Taycan-modellen att spränga 500-kilometersgränsen.

Visuellt får Taycan GTS flera traditionellt typiska GTS-detaljer. Både exteriört och interiört. Frontspoilern, ytterbackspeglarnas infästning, diffusorn och sidorutornas lister är lackade i högblankt svart. Lyktorna på bilen är också tonade.

Interiört får Taycan GTS ett Race-Tex-interiörpaket som speglar liknande inslag från andra GTS-modeller. Förar- och passagerarsätets sportstolar är justerbara i 18 steg och märkt med GTS-logotypen på nackstödet. Som tillval kan GTS-paketet fås med kontrastsömmar i rött med matchande säkerhetsbälten.

– Modellserien Taycan har stadigt fortsatt att växa sedan världspremiären 2019. Tre karossvarianter med upp till fem motoralternativ erbjuder något för alla. Jag är särskilt glad över att vi nu också har en Taycan med det legendariska GTS-namnet. Den är positionerad ovanför Taycan 4S och under Taycan Turbo, så den representerar en verklig medelpunkt i modellserien, säger Kevin Giek, chef för modellserien Taycan.

Priset för Taycan GTS och Taycan GTS Sport Turismo börjar på 1 460 000 respektive 1 480 000 kronor. Båda modellerna kommer att nå återförsäljarna under våren 2022.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.