Porsche prissätter sin elbil för att utmana Tesla

Att Porsche ska komma med en elbil har varit känt sedan man avtäckte konceptbilen Mission E för två år sedan. I samband med årets upplaga av Motormässan i Frankfurt har vi fått mer kött på benen.

Porsche beskriver sin elbil som en hyllning till morgondagen. Porsche Mission E är ett fyradörrars fartmonster som kommer klara 0-100 på 3,5 sekunder,  och 0-200 på under 12 sekunder. Bilens topphastighet är satt till 25okm/h och ungefär 600 hästkrafter.

Räckvidd på minst 50 mil enligt NEDC-skalan och den ska kunna laddas med upp till 80% på 15 minuter med ett laddningssystem på 800 volt.

Bilen kommer vara otroligt lik den som visats upp på motormässan och kommer ha säljstart i slutet på 2019.

Priset kan utmana Tesla

Priset har länge varit okänt, men i samband med en intervju med brittiska Car Magazine berättar Porches Vd Oliver Blume att det inte kommer bli högre än en Model S från Tesla. Prislappen blir densamma som grundpriset på en Porsche Panamera, alltså ungefär 800 000kr.

 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.