Porsche Macan som elbil till 2022 – 700 hästar

Om två år kommer Porsches SUV Macan som helelektrisk elbil. Uppgifterna kommer från tyska tidningen Automobile Woche som talat med Porches styrelsemedlem Michael Steiner.

Michael uppger att tillverkningen av en helt eldriven version av Porsche Macan ska starta i slutet på 2022. Efter det finns inte så mycket stoff att gå vidare på. Bilsajten Motor1 menar dock att man kommit över ytterligare trovärdiga källor som uppger att SUV:en kommer utrustas med en elmotor på upp till 700 hästkrafter (525 kW).

Elbilen Porsche Macan blir således ett rejäkt kraftpaket, som säkert kan utmana andra kraftfulla SUV:ar som Tesla Model X. Samma tidningen rapporterar också att Macan med förbränningsmotor kommer utgå. Till 2024 kommer Porsche Macan endast finnas som elbil, skriver tidningen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.