Porsche Macan kommer som elbil 2023 – här är första bilderna

Prototyp av Porsche Macan. Pressbild: Porsche

Porsche har påbörjat tester av nästa generations elbil. Det rör sig om en helt eldriven Porsche Macan som biltillverkaren lanserar om två år. För första gången har en kamouflerad prototyp hittat ut på vägarna.

– Nu pågår tester i riktiga miljöer vilket är en av de viktigaste milstolparna i utvecklingsprocessen, säger Michael Steiner som är ansvarig vid Porsches utvecklingsavdelning.

Inför de riktiga vägtesterna har man provkört och exerimenterat med en digital prototyp i datorsimulatorer. Här har Porsche snabbt kunnat ändra bilens utseende för att testa aerodynamik och hur bilen beter sig under olika förhållanden.

De riktiga testerna blir nu det stora provet på det digitala förarbetet i simuleringarna. Porsche poängterar dock att det kvarstår miljontals kilometer som ska tillryggaläggas både i simuleringen och på riktigt innan bil är redo för lansering.

Porsche Macan har testats i en virtuellt miljö.

De första prototyperna kommer nu få utstå samma tester på riktigt under verkliga förhållanden. Det innebär tester under extrema temperaturförhållanden, hållbarhetstester och att utsätta drivlinan för maximal påfrestning.

Michael Steiner intill prototyper av eldrivna Porsche Macan (med fejkade avgasrör).

– Precis som Taycan kommer den helelektriska Macan med sin 800-voltsarkitektur att erbjuda typisk Porsche E-Performance, lovar Steiner och citerar utvecklingsmål som lång räckvidd räckvidd, högpresterande snabbladdning och prestanda bäst i sitt segment: ”Den helelektriska Macan kommer att vara den sportigaste modellen i sitt segment.”

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.