Porsche-ingenjör blir VD på Bentley för att leda skiftet till elbilar

Lyxbilstillverkaren Bentley som ingår i VW-koncernen får nu en ny VD i form av Frank-Steffen Waliser. Han arbetade tidigare som ingenjör på Porsche och i sin nya roll på Bentley ska han leda omställningen till elbilar.

– Med sin utpräglade tekniska expertis och erfarenhet inom lyxsegmentet kommer Walliser framgångsrikt leda Bentley in i den elektrifierade framtiden, säger Audis VD Gernot Döllner i ett uttalande.

Bentley planerade att visa upp sin första elbil nästa år, men den har blivit försenad på grund av samma mjukvaruproblem som tidigare drabbat Audi Q6 e-tron och Porsche Macan. Planen är nu istället att presentera Bentleys första elbil 2026, med leverans under 2027. Till 2030 lovar Bentley att erbjuda ett helt komplett utbud av elbilar.

Bentley Mulliner Batur.

– Den fortsatta omvandlingen av fordonsindustrin kommer att vara en stor uppgift även för Bentley, en uppgift som jag gärna tar mig an med teamet. Jag är övertygad om att Bentley kommer att fortsätta att sätta standarder inom lyxsegmentet i framtiden, säger Frank-Steffen Walliser.

Märkets första elbil förväntas vara inspirerad av Bentley Mulliner Batur, avbildad ovanför.

– Sammantaget är formerna renare och förenklade, och vi förlitar oss mer på kurviga ytor delade på rätt ställen för att reflektera ljus och mörker och ge mer muskler till designen, sa Andreas Mindt för två år sedan om planerna kring den första elbilen. Andreas arbetar däremot inte kvar på Bentley, han arbetar nu istället med Volkswagens kommande billigare elbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.