Porsche bekräftar planer på flera elbilar

Prototyp av Porsche Macan. Pressbild: Porsche

Porsche har i veckan bekräftat planerna på en helt eldriven prestanda-SUV. Den kommer ”vara en väldigt sportig tolkning av en SUV”, sa Porschechefen Oliver Blume under företagets kapitalmarknadsdag igår.

Porsche hoppas kunna repetera succén som man gjorde med Porsche Taycan. Den nya flaggskeppssuven ska placera sig ovanför Porsche Macan och Porsche Canyenne: ”Vi riktar oss särskilt mot segmenten med högre marginaler och strävar efter att nyttja nya försäljningsmöjligheter”, berättade Blume.

Men Porsche ska också bygga elbil av den mindre suven Porsche Macan, även om den uppges vara något försenad. Lanseringen av den är nu planerad till 2024. Förseningen uppges bero på mjukvaruproblem.

Men Porsche ska också bygga elbilar av de sportigare mindre modellerna:

– Vi fortsätter med vår elektriska offensiv. I mitten av det här årtiondet vill vi erbjuda vår 718 mittmotorsportbil exklusivt i helelektrisk form, sa Blume under måndagen.

Det är SUVar som lockar

Under första halvan av 2022 levererade Porsche 145 860 bilar. Det är suvarna som lockar. Liten mer än hälften av dessa, var antingen en Porsche Cayenne eller Porsche Macan. Tredje populärast modellen var den ikoniska 911:an med 21 616 exemplar, följt av den helt elektriska Porsche Taycan med 18 877 exemplar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.