Polestar visar ny bild på elbilen Polestar 3 – märkets första suv

Pressbild: Polestar

Polestar har idag delat med sig av en ny bild på nya elbilen Polestar 3. Det är märkets första suv och ska tillverkas i USA. Planen är att lansera modellen under sommaren 2022.

– Vi kommer att bygga i Amerika för amerikaner. Polestar 3 är en elektrisk prestanda-SUV av högsta klass som planeras att lanseras 2022. Den kommer att definiera utseendet för stadsjeepar i den elektriska tidsåldern. Det kommer också att vara den första Polestar-modellen som byggs i Amerika, säger Polestars VD Thomas Ingenlath.

Målet med Polestar 3 är att bygga en av de mest hållbara och klimat-ansvarstagande bilar som någonsin tillverkats. Det berättade Thomas i samband med en presentation för investerare och journalister. Med tiden kommer Polestar 3 också erbjuda autonom motorvägskörning genom LiDAR-sensorer från det amerikanska teknikföretaget Luminar, samt centralstyrd NVIDIA-datorkraft.

Det är inte den enda nyheten från Polestar under de kommande åren. I slutet av förra månaden gav Polestar oss en första glimt av elbilen Polestar 5 med lansering 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.