Polestar växer i Sverige – öppnar nytt i Umeå och Karlstad

Polestar utökar nu sin närvaro till två nya orter i Sverige. Det är Umeå och Karlstad som får nya Polestarbutiker. Från 20 respektive 27 oktober kommer kunder att kunna uppleva Polestars erbjudanden på plats och provköra.

– Nyfikenheten på Polestar är stor i hela landet och intresset för elbilar växer eftersom de nu utgör en tredjedel av nyregistrerade personbilar i år. Därför känns det roligt att kunna erbjuda kunder i stora upptagningsområden i Norrland och Värmland möjligheten att uppleva Polestar på nära håll. Det är också viktigt för oss att öka vår närvaro i hela landet inför det att vi utökar vårt modellprogram, säger Martin Ölund, vd på Polestar Sverige.

Sedan tidigare finns Polestar i Göteborg, Malmö, Stockholm och vid Landvetter flygplats. Polestar erbjuder dessutom ett ett rikstäckande servicenätverk med 140 serviceställen fördelade över hela landet.

7000 Polestar 2 och mer på gång

Sedan introduktionen sommaren 2020 har Polestar levererat 7000 Polestar 2. Polestar har snabbt ökat i popularitet och Polestar 2 är hittills den fjärde mest populära modellen i år.

Fler modeller är på gång. I oktober är det bland annat världspremiär för den elektriska prestanda-SUV:en Polestar 3. Efter det finns planer på ytterligare modeller, bland annat Polestar 4, 5 och 6.

Polestar 4 kommer bli en mindre suv av coupémodell med planerad lansering till 2023 och Polestar 5 ska bli en fyrardörrars elektrisk prestanda-GT som kommer 2024. 2026 kommer Polestar 6 i form av en prestandaroadster baserad på konceptet Polestar Precept.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.