Polestar uppges vara redo för börsen – kan bli klart på midsommarafton

Pressbild: Polestar

Polestar har siktat in sig på amerikanska Nasdaq-börsen genom spac-bolaget Gores Guggenheim. Nu förväntas affären bli klar, enligt ett pressmeddelande.

Först ska dock en sammanslagning av spac-bolaget Gores Guggenheim och Polestar godkännas. Något som förväntas ske under onsdagen denna vecka.

Noteringen förväntas tillföra närmare 850 miljoner till bolaget. Om godkännandet blir klart kan Polestar handlas på Nasdaq-börsen med start på midsommarafton under förkortningen PSNY.

– Vår notering på Nasdaq i samarbete med Gores Guggenheim kommer att bli en milstolpe för företaget. Vårt team har jobbat hårt och det arbetet ger resultat. Vi är glada över framtiden för Polestar och kommer att fortsätta att bygga elbilar i världsklass, växa den passionerade kundgemenskapen och expandera till ännu fler marknader runt om i världen, kommenterar Thomas Ingenlath, VD på Polestar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.