Polestar storsatsar på forskning i Storbritannien och butiker i Norge

Volvo-avknoppningen Polestar startar ett forsknings- och utvecklingscenter i Storbritannien. Här ska man utveckla de elbilar som kommer efter Polestar 3. Till en början anställer man ett 60-tal ingenjörer, som ska komplettera det team som finns i Göteborg.

Samtidigt meddelar Polestar också att man kommer öppna tre nya Polestar Spaces i Norge tillsammans med etablerade Volvo-handlare – alltså bilhallar där man ska visa upp och sälja Polestar. Tidigare har man aviserat en första Polestar Space i Oslo som ska öppna i slutet på 2019.

 – ”Med dessa partnerskap på banan och den stora mängden förbeställda Polestar 2 vi har i Norge, är vi redo att ta Polestar till nästa fas på denna viktiga elbilsmarknad”, säger Thomas Ingelath Vd för Polestar.

Elbilen Polestar 2 som lanserades tidigare i år ska börja byggas i Kina 2020, med leverans i maj det året. Därefter kommer Polestar 3 som ska vara en stor elsuv.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.