Polestar stärker fästet i Göteborg med ny designstudio för framtidens elbilar

Polestar stärker sin organisatoriska närvaro i Göteborg genom invigningen av en ny designstudio. Här ska ett designteam på upp till 120 personer designa och utforma framtidens elbilar från Polestar.

Här kommer designteamet att bygga vidare på Polestars nya designspråk som introducerades med Polestar Precept och också letade sig in i den kommande Polestar 3.

Lokalerna har Polestar tagit över från Volvo Cars som byggde byggnaden på 1980-talet. Polestar har omsorgsfullt renoverat lokalen för att ge inspiration för framtida Polestar-modeller.

– Samtidigt som vi ville respektera traditionen, ville vi också att detta skulle vara ett toppmodernt hem för vårt växande designteam. Vid sidan av den härliga utsikten västerut över Göteborgs skärgård, innehåller studion den senaste utrustningen för att göra våra jobb lättare och för att producera bättre resultat på det mest effektiva sättet, berättar Maximilian Missoni, Polestars designchef.

I lokalen finns allt från utställningsområde, arbetsstation för lermodeller, material- och färglabb, auditorium och flera digitala studioutrymmen, ledningskontor, VR-rum och mötesutrymmen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.