Polestar ska kunna tillverka 160 000 Polestar 3 och 4 om tre år

I förra veckan fick vi se nya teaserbilder på de kommande elbilarna från Polestar. Tre modeller är på gång där suven Polestar 3 ligger närmast i tiden med premiär i oktober. Efter det kommer Polestar 4 som inte går att tolka som något annat än en coupévariant av samma suv.

Polestar ser positivt på framtidsutsikterna. Idag rullar 55 000 Polestar-bilar på vägarna, där den absoluta majoriteten är elbilen Polestar 2. Dessutom rapporterar Polestar om ett rekordstort orderintag motsvarande 75 000 bilar på årsbasis.

Med Polestar 3 och Polestar 4 ska elbilsbilstillverkaren nå ett ännu bredare segment. Polestars globala försäljningschef Mike Whittington lyfter fram modellerna:

– Med både Polestar 3 och Polestar 4 på horisonten står vi rustade för att ta en ledande roll vad gäller att elektrifiera stora och lönsamma segment för premium-SUV:ar, berättar Mike Whittington i ett pressmeddelande.

Det första helåret efter att de två modellerna är introducerade har Polestar satt tydliga produktionsmål för Polestar 3 och Polestar 4.

– Med en produktionskapacitet år 2025 för dessa två elbilar på mer än 160 000 enheter per år kommer vi att ha förmågan att skala upp snabbt och attrahera nya kunder till varumärket, fortsätter Mike Whittington.

I oktober kommer vi få ser mer av Polestar 3 i samband med världspremiären. Den förväntade lanseringen av Polestar 4 kommer sedan 2023.

På gång är också en fyradörrars elektriska prestanda-GT vid namnet Polestar 5. Den planerade lanseringen för den är 2024. Men redan senare denna vecka ska Polestar smygvisa en prototyp i samband med Goodwood Festival of Speed.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.