Polestar premiärvisar prototypen till Polestar 5

Polestar gör sig redo att premiärvisa en Polestar 5-prototyp vid Goodwood Festival of Speed den 23 juni. Inför det släpper Polestar en ny maskerad bild på den kommande elbilen. Den kan du se ovanför.

Modellen beskriver Polestar som en fyradörrars elektriska prestanda-GT. Grunden till Polestar 5 har vi sett i det tidigare konceptet Polestar Precept. Polestar planerar att lansera modellen 2024.

– Goodwood är vår favoritplats för att visa våra bilar i en entusiastmiljö. I år ser vi fram emot att visa Polestar 5. Vårt brittiska forsknings- och utvecklingsteam gör ett fantastiskt jobb med att utveckla bilen och vi är stolta över att kunna visa upp deras hårda arbete i detta tidiga skede, kommenterar Polestars vd, Thomas Ingenlath.

I Youtube-serien ”Precept: Fron Concept to Car” får följa utvecklingen av Polestar 5. Idag har Polestar släppt det sjätte avsnittet i serien där vi får följa skapandet av interiören till produktionsbilen. Det avsnittet kan du se nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.