Polestar påbörjar leveranserna av 65 000 elbilar till Hertz

Nyheten om att Hertz skulle köpa in 65 000 elbilar från Polestar under en femårsperiod tog världen med storm. Nu berättar Polestar att de påbörjat de första leveranserna till Hertz. Det är den hittills enskilt största beställningen som Polestar tagit emot.

De första leveranserna består av modellen Polestar 2 – den enda helt eldrivna modellen som Polestar erbjuder idag. Men överenskommelsen inkluderar även framtida Polestar-modeller. Bland annat elbils-SUV:en Polestar 3 som har världspremiär i oktober 2022.

– Vi är stolta över att addera denna första leverans av Polestars till vår flotta och samtidigt utöka möjligheten för Hertz-kunder att kunna få uppleva hur det är att köra en elbil, säger Darren Arrington, executive vice president för Revenue Management and Fleet Acquisition hos Hertz.

I pressmeddelandet berättar Polestar dessutom att Hertz också kommer inkludera prestandahybriden Polestar 1 till sin Dream Cars-flotta.

Hertz har inte enbart shoppat elbilar hos Polestar. Den globala organisationen har också meddelat att man ska köpa in 100 000 elbilar från Tesla. Däremot kommer Tesla inte till svenska Hertz som är ett dotterbolag till Volvo Cars.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.