Polestar-leveranserna ökade i Q1 – snart dags för lansering av Polestar 4

"Vi kommer snart att lansera Polestar 4"

Polestar har nu redovisat sina leveranssiffror för årets första kvartal. Det blev 12 000 elbilar vilket är en ökning med 26 procent jämfört med samma period förra året.

Polestar har som mål att leverera 80 000 bilar i år, främst av modellen Polestar 2. I förhållande till det kan kvartalsvolymen tyckas vara låg, men här spelar en naturlig säsongsvariation in, noterar Polestar som är självsäkra att de når målet.

– 2023 kommer att vara ännu ett år av stora framsteg för Polestar när vi expanderar vår produktportfölj och fortsätter att utvidga vårt retail-nätverk. Utöver de betydande uppgraderingar vi gjort på Polestar 2 förväntar vi oss att starta produktionen av vår mycket efterlängtade elektriska SUV Polestar 3 i sommar, säger Polestars vd, Thomas Ingenlath.

– Och vi kommer snart att lansera Polestar 4, SUV-coupén som utmanar konventioner, tillägger Thomas Ingenlath.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.