Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Volvos prestandamärke och numera elbilsmärke Polestar kommer att visa upp sin första elbil den 27 februari. Avtäckningen kommer ske genom ett webbevent klockan 13.00 den 27 februari. Polestar vill helt enkelt inte transportera runt gäster till ett fysiskt event – det rimmar inte med lanseringen en eko-bil.  

Bilen spås bli en utmanare till Tesla Model 3. Polestar har hittills endast avslöjat små detaljer om elbilen. Bland annat vet vi att den kommer få en räckvidd på omkring eller strax under 50 mil. Prismässigt ska den kunna utmana Tesla Model 3. Idag kostar en Model 3 omkring 650 000kr i Sverige, men på sikt ska vissa Model 3-modeller kosta från omkring 400 000kr. 

Troligtvis är bilen löst baserad på konceptbilen Volvo 40.2. Den här elbilen kommer bli en temperaturmätare för alla kommande elbilar från både Polestar och Volvo för en tid framöver. 

Polestar 2 blir också den första bilen i företagets portfölj att vara utrustad med ett Google Android-baserat infotainmentsystem. Något Polestar med stolthet visade upp i förra månaden.

Volvo Concept 40.2