Polestar har upptäckt nya problem: Återkallar samtliga Polestar 2 för åtgärd igen

För drygt en månad sedan återkallade Polestar flera nya Polestar 2 för plötsliga motorstopp. Nu är det dags igen. Då bestod problemenen av ett mjukvarufel, denna gången rör det sig om hårdvarufel. Nu återkallas nästan samtliga bilar globalt för åtgärd. Totalt rör det sig omkring 4600 bilar varav 1100 i Sverige.

– Ja, det är i princip samtliga. Det är i några fall där vi hunnit åtgärda nu innan vi levererade dem, säger Martin Ölund, vd på Polestar Sverige, till Göteborgs-Posten.

Problemet uppenbarar sig genom att bilen inte vill starta eller att den stannar när man är ute och kör. Långt ifrån alla förare har drabbats av felet men Polestar återkallar ändå samtliga bilar för åtgärd.

Det handlar om två felaktiga komponenter. Det största felet, där nästan samtliga ägare är berörda är brister i en växelriktare som konverterar strömmen från växelström till likström. Det andra problemet rör en komponent i bilens kupévärmare, där betydligt färre ägare är drabbade.

Felet beror på felaktiga produkter från en underleverantör, som Polestar inte har kunnat upptäcka först efter många mil ute på vägarna, förtydligar Polestar till Göteborgs-Posten. Under måndagen kommer Polestar att börja kontakta berörda ägare. De kommer kunna lämna in bilen på Volvo- och Polestarauktoriserade verkstäder. Det tar en dag att åtgärda felen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.