Polestar ger oss en glimt av framtiden – kanske Polestar 3?

När Polestar börjar leverera Polestar 2 till sommaren blir det företagets första elbil. Fler elbilar från Polestar ska sedan följa, modellen därefter får namnet Polestar 3 och ska vara en mellanstor-SUV. Den kommer vara mer självständig än Polestar 2 som delar många synergier med Volvo.

Polestar ger oss nu en glimt in i framtiden och vad som kan följa efter Polestar 2 när man visar upp framtidens gränssnitt, så kallade HMI. Gränssnittet i Polestar 2 och framtida modeller tas fram i nära samarbete med Google.

”Vi har redan visat världen att vi tar digital integration i våra bilar seriöst och är öppna för samarbete med exporter inom dessa fält,” säger Thomas Ingenlath, Polestar CEO. ”Nu går vi vidare på den linjen, delar en vision som är även mer i ton med våra individuella kunders preferens. Genom att bygga på Androids infotainmentsystem i Polestar 2, kommer våra framtida system att göra livet i våra bilare enklare, säkrare och roligare.”

Framtida modeller av Polestar kommer i större grad kunna anpassa sig efter föraren genom individuella förarprofiler. Bättre röststyrning kommer ge möjligheten att erbjuda en bättre andrapilot, skriver Polestar.

Framtida Polestar blir mer minimalistiska

Interiören i framtida Polestar kommer bli mer minimalistiska. Genom avancerad ögon-tracking och närhetssensorer kommer bilen kunna leverera rätt information vid rätt tillfälle.

https://youtu.be/_QhDnNW6k8s

Skärmar kommer anpassa ljusstyrka och innehåll baserat på förhållanden och reaktioner från föraren. Dimmade displayer lyser upp först när föraren tittar i dessa riktning, och när en hand närmar sig kommer den visa förinställda kontroller.

Som en säkerhetsåtgärd kommer systemet också veta om föraren spenderar för mycket tid med att titta på skärmarna snarare än vägen framför.

Om drygt en vecka kommer Polestar presentera systemet ytterligare. Kanske får vi då också en titt på Polestar 3? Vi kan hoppas!

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.