Polestar expanderar, når Frankrike och sex andra marknader

Polestar har tydliga expansionsplaner. Bland annat expanderar Polestar med ett helt nytt återförsäljarnätverk i Europa, vilket bland annat inkluderar tio platser i Sverige. Men tillväxtplanerna inkluderar också nya marknader meddelar Polestar i ett pressmeddelande.

I planen rör det sig om totalt sju nya marknader som Polestar ska etablera sig på under 2025. Det blir bland annat Frankrike som är den näst största marknaden efter Tyskland i EU. En marknad som Citroën tidigare stoppat Polestar från att etablera sig på till följd av en varumärkesrättslig tvist.

Utöver Frankrike har Polestar också siktet på Tjeckien, Slovakien, Ungern, Polen, Thailand och Brasilien och kommer då att gå via lokala distributionspartners.

– Expansionen av vårt återförsäljarnätverk med nya och existerande partners möjliggör för oss att nå fler kunder. Genom dessa partnerskap och vår expansion kommer vi att kunna kapitalisera på vårt starka varumärke och växande antal modeller, kommenterar Thomas Ingenlath, VD för Polestar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.