Polestar 7 kommer ersätta Polestar 2

Brittiska Autocar säger sig ha pratat med Polestars VD Thomas Ingenlath, som i sin tur avslöjat en del detaljer om vad som kommer att ersätta Polestar 2 när den når slutet av sin livslängd runt 2027. Han avslöjar att Polestar ”inte kommer ersätta Polestar 2 med en Polestar 2”.

Istället blir det något mer radikalt. ”Den kommer heta Polestar 7”; säger Thomas till tidningen och ger därmed en fingervisning om att den nya modellen kommer efter lanseringen av sportbilen Polestar 6 som ska komma 2026.

Thomas avböjde att diskutera några ytterligare detaljer, utan kommer först prata mer om Polestar 7 när tiden är mogen. Han säger dock att den kan ha likheter med Polestar 2, men vill inte riskera att binda upp sig vid förväntningar av vad bilen en gång var.

– Eftersom den har ett annat nummer kommer vi inte riskera att fastna i den här naturliga fällan där vi är inkapslade i konceptet om vad bilen en gång har varit, avslutar Thomas.

Tidigare har Polestar sagt att Polestar 7 kan bli den första modellen som elbilstillverkaren tillverkar lokalt i Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.