Polestar 7 kan bli märkets första elbil tillverkad i Europa – har vi redan sett den?

Polestar har en lång rad elbilar på gång. Gemensamt för Polestars modeller och kommande modeller är att de tillverkas utanför Europa. Polestar har dock som mål att också börja tillverka elbilar inom Europa.

Men det kommer dröja minst fem år, berättar Thomas Ingenlath i en intervju för Automotive News Europa.

– För oss är det viktigt att någon gång komma till Europa. Och det kan bli omkring när vi börjar tillverka Polestar 7, säger Thomas till bilsajten. Beslutet är upp till Volvo förtydligar han.

Polestar har ännu inte gett några detaljer kring Polestar 7. En ny modell med numreringen sju med lansering om fem år låter logiskt om man ser tidsramen för de kommande modellerna från Polestar.

På tur står nyligen lanserade prestandasuven Polestar 3. Efter det följer coupésuven Polestar 4 nästa år (under skynket på bilden ovan), GT-modellen Polestar 5 som kommer 2024 och roadstern Polestar 6 med planerad lansering 2026.

Däremot har Polestar kanske redan visat en teaser. På en bild ser vi en mystisk modell parkerad intill Polestar 6: ”Svaret kommer med tiden”, kommenterar Polestar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.