Nu finns Polestar 3 i ett nytt bakhjulsdrivet utförande

Polestar lägger nu till en bakhjulsdriven variant av sin senate elbil Polestar 3. Som Long range Single motor levererar 3 med ett batteri på 111 kWh en räckvidd på upp till 650 kilometer. Grundpriset börjar på 890 000 kronor och går att beställa från och med idag.

– Med Polestar 3 Long range Single motor erbjuder vi kunder en ny instegsversion av vår elektriska SUV. Bakhjulsdriften passar våra prestanda-fokuserade köregenskaper, som gör att bilen särskiljer sig inom det lyxiga SUV-segmentet, berättar Thomas Ingenlath, VD för Polestar.

Motorn på Polestar 3 Long range Single motor driver endast bakaxeln och levererar en effekt på 220 kW och 490 Nm i vridmoment. Det är tillräckligt för att ta bilen från 0 till 100 km/h på 7,8 sekunder.

Polestar 3 provkörd

Undertecknad har kört Polestar 3 Long Range Dual Motor och det är en av de bästa bilarna jag kört i år – hur den kommer upplevas som bakhjulsdriven får en senare provkörning utröna.

Relaterad läsning: Jag har kört Polestar 3 – en av de bästa i sportiga SUV-segmentet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.