Polestar 3 har Sverigepremiär på eCarExpo i Göteborg 2-4 december

Det första tillfället att kolla in nya Polestar 3 kommer att bli på elbilsmässan eCarExpo i Göteborg 2-4 december. Det avslöjar Polestar i ett pressmeddelande idag.

Polestar 3 är biltillverkarens andra helt eldrivna bilmodell och kommer i skepnaden av en kraftfull SUV. Den får en räckvidd på 610 kilometer och levererar en effekt på upp till 380 kW (517 hk) i sitt absolut topputförande.

– Vi visar Polestar 3 för allmänheten för första gången i Göteborg. Det är fantastiskt att kunna göra det i vår hemstad där den är designad och utvecklad. Den här bilen representerar Polestars framtid och framtiden för den elektriska SUV:en, säger Thomas Ingenlath, vd på Polestar.

Redan idag finns Polestar 3 till försäljning med ett grundpris på 970 000 kronor. De första kundleveranserna kommer att ske fjärde kvartalet 2023. Mer om Polestar 3 finns att läsa i premiärartikeln här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.