Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Polestar 2 vinner utmärkelsen Årets Bil 2021 i Norge

När Norge utser Årets Bil 2021 finns det ett tydligt bevis för elbilens framfart i landet. Bland de tio nominerade bilarna fanns sju elbilar, två laddhybrider och en fossilbil.

Vinnaren till Årets Bil 2021 blev elbilen Polestar 2. Norsk Elbilförenings juryrepresentant Ståle Frydenlund kommenterar om det fanns någon tvekan:

– Nej, vinnaren måste vara Polestar 2, trots att de har varit några utmaningar med modellen vid lanseringen. Jag antar att de kommer lösa problemen, inleder Ståle och fortsätter: Anledningen till att modellen är min favorit är kombinationen av pris, praktiska funktioner, fyrhjulsdrift, räckvidd och körglädje.

– Att vinna Årets bil i Norge, världens mest framstående elbilsmarknad, är en enorm prestation för vårt unga Polestar-varumärke. Norge har varit en nyckelmarknad från starten av vår resa, och denna nivå av erkännande, utöver vårt senaste People’s Choice Award från den norska allmänheten, uppmuntrar och motiverar oss att fortsätta skjuta och hugga vår egen väg, kommenterar Polestar VD Thomas Ingenlath.

I juryn för Årets bil Norge sitter bland annat fordonsexperter, motorjournalister och medlemmar i norska elbilsföreningen.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Växlar mellan att köra Renault Zoe, Nissan Leaf, Tesla Model 3 och annat som erbjuds. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Inatt presenterade Kia ytterligare detaljer kring sin plan framåt som en hållbar biltillverkare. För att signalera skiftet släpper tillverkaren delen ”Motors” i sitt fullständiga...

Elbil

Intresset för att köpa begagnad elbil har ökat stort under de senaste åren. Statistik från Blocket visar att antalet elbilsannonser ökade med 102 procent...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons