Polestar 2 vinner utmärkelsen Årets Bil 2021 i Norge

När Norge utser Årets Bil 2021 finns det ett tydligt bevis för elbilens framfart i landet. Bland de tio nominerade bilarna fanns sju elbilar, två laddhybrider och en fossilbil.

Vinnaren till Årets Bil 2021 blev elbilen Polestar 2. Norsk Elbilförenings juryrepresentant Ståle Frydenlund kommenterar om det fanns någon tvekan:

– Nej, vinnaren måste vara Polestar 2, trots att de har varit några utmaningar med modellen vid lanseringen. Jag antar att de kommer lösa problemen, inleder Ståle och fortsätter: Anledningen till att modellen är min favorit är kombinationen av pris, praktiska funktioner, fyrhjulsdrift, räckvidd och körglädje.

– Att vinna Årets bil i Norge, världens mest framstående elbilsmarknad, är en enorm prestation för vårt unga Polestar-varumärke. Norge har varit en nyckelmarknad från starten av vår resa, och denna nivå av erkännande, utöver vårt senaste People’s Choice Award från den norska allmänheten, uppmuntrar och motiverar oss att fortsätta skjuta och hugga vår egen väg, kommenterar Polestar VD Thomas Ingenlath.

I juryn för Årets bil Norge sitter bland annat fordonsexperter, motorjournalister och medlemmar i norska elbilsföreningen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.