Polestar 2 uppdaterad inför 2025 med längre räckvidd och nya designdetaljer

Polestar putsar nu till Polestar 2 inför modellåret 2025. Det inkluderar nya designdetaljer, en ny paketstruktur, individuella tillval men också en längre räckvidd för alla versionerna. Den nya uppdaterade Polestar 2 lanseras idag i Sverige.

Polestar lyfter bland annat fram två nya exteriörfärger. En av dessa är Vapour som Polestar beskriver som en modern grå färg med en lätt metallisk effekt som ersätter Magensium som den nya standardfärgen. Den kompletteras av en mörkgrå aluminiumfärg kallad Storm som också finns till Polestar 4.

– Den senaste Polestar 2 är snyggare, bättre utrustad och effektivare än någonsin. En redan attraktiv bil blir nu ännu mer tilltalande. Och med ännu fler individuella tillval och paket tillgängliga är det enklare än någonsin att välja sin perfekta Polestar 2, kommenterar Thomas Ingenlath, Polestars vd.

Ytterligare designuppdateringar till exteriören inkluderar en ny 19-tums Aero aluminiumfälg med aero-inlägg och en ny 20-tums Pro graphite aluminiumfälg som går att välja i samband med Pro-paketet.

Invändigt får Polestar 2 spårbart nappaläder i färgen Charcoal från leverantören Bridge of Weir. Kunder som väljer Pro-paketet får också en ny design på säkerhetsbältet som är svart med en invävd rand i Swedish Gold som löper längs hela bältet.

Swedish Gold på bältet.

Med uppdateringen förändrar Polestar också hur man bygger ihop sina Polestar 2 vid beställning. Det för att mer matcha processerna som Polestar 3 och 4 har. Det innebär en paketstruktur med fler individuella tillval för att göra det möjligt att designa efter egna önskemål.

Polestar erbjuder nu totalt fem paket:

  • Climate-paketet innehåller värmepump, eluppvärmt baksäte, eluppvärmd ratt och värme för spolarvätskemunstyckena.
  • Pro-paket innehåller 20-tums aluminiumfälgar och detaljer i Swedish Gold på säkerhetsbälten och ventilhattar.
  • Pilot-paketet, Plus-paketet och Performance-paketet finns kvar.

Avslutningsvis berättar Polestar att alla Polestar 2 får en förbättrad räckvidd genom ett uppgraderat batteri. Polestar 2 Long range Single motor-versionen får en WLTP-räckvidd på 659 kilometer och Polestar 2 Standard range Single motor en räckvidd på 554 kilometer (WLTP).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.