Polestar 2 får längre räckvidd i version med en motor

När Polestar 2 fick sin officiella räckvidd från amerikanska myndigheten EPA skapade det stora rubriker. Den något strängare EPA-mätningen gav Polestar 2 en räckvidd på 375 kilometer. Det jämfört med den europeiska mätstandarden WLTP som gav elbilen en räckvidd på 470 kilometer.

Många jämförde då också med Tesla Model 3 Long Range som enligt EPA har 150 kilometer längre räckvidd. I en intervju med amerikanska TechCrunch kommenterar Polestar-chefen Thomas Ingenlath det hela. Han menar att den faktiska räckvidden när man kör på ett naturligt sätt inte skiljer sig så mycket åt från Tesla Model 3

Thomas betonar att Polestar är ett nytt företag, under uppstart och att det alltid bör finnas ett visst utrymme för tålamod. Han berättar också att Polestar 2 kommer bli bättre med tiden:

– Mjukvaruuppdateringar kommer ge mer effektivitet med samma batteri. Vi är på en resa och det är här vi startar. Vi kommer framåt bli bättre månad för månad, säger Thomas i intervjun.

Han berättar också att Polestar 2 nästa år kommer med en version med bara en motor, till skillnaden från dagens två. Det ska också ge längre räckvidd med samma batteri.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.