Polestar 2 får en räckvidd på nästan 50 mil

Häromdagen kunde vi berätta att Polestar kommer lansera sin första elbil Polestar 2 i tre etapper. Nu är första etappen här. I en film som visar bilens instrumentpanel får vi en uppskattning om bilens räckvidd, där ett räkneverk ökar räckvidden i takt med att bilen laddas.

Vi får aldrig se räckvidden vid 100 procent. Men vid 50 procent anges räckvidden till 247 km, vid 75 procent anger man en räckvidd på 369 km. Vår uppskattning är därför att man vid 100% laddning landar på omkring strax under 500 km.

Mycket mer tekniska detaljer får vi inte just nu, men lite annat stoff släpper Polestar 2 på. Bland annat beskriver man känslan av att närma sig sin Polestar 2. Så här skriver man:

”Polestar 2 ska var lätt att köra, och lätt att interagera med. En av de mest intressanta funktionerna på Polestar 2 är dess intuitiva och unika användargränssnitt som vaknar till liv när ägaren närmar sig bilen. Displayen lyser upp, visar batterinivån, tid kvar till full laddning och räckvidd innan föraren ens öppnar dörren. När föraren sedan sätter sig ner vaknar displayen till liv ytterligare och anpassar sig efter förarens närvaro.”

För mer information lär vi få vänta til 23 januari när Polestar utlovat nästa fas. Hans Pehrson, R&D på Polestar avslutar pressmeddelandet med: ”Alla som sätter sig i en Polestar 2 kommer bli fäst vid elbil för all framtid”

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.