Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Polestar 2 får efterlängtad uppdatering med digital nyckel

Pressbild: Polestar

Polestar har sedan lanseringen av Polestar 2 i höstas fått bukt med sina mjukvaruproblem och har under våren kunnat lansera trådlösa OTA-uppdateringar. Idag kommer en av de mer efterlängtade uppdateringarna.

Genom den senaste uppdateringen introducerar Polestar den digitala nyckeln. Som ett komplement till den traditionella bilnyckeln blir det nu också möjligt att använda sin smartphone som nyckel.

– Polestar Digital Key är en av våra mest efterlängtade funktioner. Bekvämligheten att inte behöva bära en fysisk nyckel är ovärderlig, säger Thomas Ingenlath, VD för Polestar.

Genom 18 Bluetooth-sensorer i och runt bilen kan bilen upptäcka när föraren (mobilen) närmar sig, och också avgöra var denna befinner sig. Det så att dörrar eller bakluckan kan öppnas; eller laddkabeln kan lossas. För att bilen ska kunna starta behöver telefonen befinna sig i bilen.

Med den senaste OTA-uppdateringen kommer också nya fordonsfunktioner till Polestar-appen. Här nämner Polestar bland annat batteristatus, fjärrstart av klimatanläggningen och fjärrlås. Dessutom introducerar Polestar en ny förvärmning av batterierna vilket förbättrar räckvidden.

För att ta del av de senaste funktionerna behöver användaren försäkra sig om att man har den senaste versionen av appen i sin telefon. Polestar ska sedan ha börjat påbörja utrullningen av uppdateringen till kunder i flera mindre omgångar.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I slutet på april var det premiär för nya fyrhjulsdrivna ID.4. Nu öppnar Volkswagen orderboken för det nya tillskottet. Modellen får tilläggsbeteckningen GTX och...

Elbil

I helgen har Elon Musk medverkat i den populära humorshowen Saturday Night Live som spelas in i New York. Samtidigt som Elon gästade stortstaden...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons