Polestar 2 blir surfmaskin – får webbläsare

I takt med att bilar får allt mer kraftfulla datorer öppnar sig också nya underhållningsmöjligheter. Ett led i elektrifieringen har också skapat ett önskemål om underhållning vid längre laddstopp.

En del elbilar idag har väl utvecklade infotainmentsystem med allt från spel till streamingtjänster som Netflix. Polestar 2 inget undantag. Sedan tidigare erbjuder man flera streamingappar.

Ett av de främsta önskemålet har dock varit en fullskalig webbläsare för att kunna surfa på Internet. Det svarar nu Polestar upp till genom att erbjuda webbläsaren Vivaldi direkt i bilens infotainmentsystem som är baserat på Android OS.

– Det är fantastiskt att vi kunde svara på våra ägares önskan om en webbläsare och ge dem Vivaldi i julklapp. Nu finns det en helt ny värld av innehåll på nätet att utforska i Polestar 2 – inklusive innehåll från många av streamingplattformarna, kommenterar Thomas Ingenlath, Polestars VD.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.