Polestar 2 blir bättre med nya uppdateringar – förbereder batteriet inför snabbladdning

Pressbild: Polestar

Polestar är en av många moderna elbilstillverkare som använder Over-the-Air-uppdateringar för att förnya och uppdatera sina bilar. Nu rullar Polestar ut en större uppdatering till de som kör Polestar 2. I fokus finns räckviddsförbättrande verktyg och bättre optimerad snabbladdning.

Bland nyheterna finns en ny app som hjälper, särskilt ovana elbilsförare, att förbättra användandet av batteriets kapacitet och räckvidd. Bland appens funktionerna finns bland annat smartare användning av bilens klimatanläggning.

Polestar lanserar också förbättringar kring förkonditionering av bilen och batteriet inför en resa. Nu är det möjligt att ställa en avresetid i bilen eller direkt i appen som sedan förbereder batteriet och bilen optimalt inför avfärd. Om bilen dessutom är kopplad till laddboxen tas strömmen direkt från uttaget istället för batteriet.

Förkonditionering är också avgörande för att nå optimal hastighet vid snabbladdning. Därför kommer det med uppdateringen en ny batteriförkonditioneringsfunktion länkad till Google Maps.

När en offentlig snabbladdare är vald som destination kommer batteriet temperaturen på batteriet regleras till optimal temperatur innan ankomst för snabbast möjliga laddning. Detta är en funktion som vi tidigare sett på Teslas bilar vid navigering till en Tesla Supercharger.

Samma uppdateringar kommer också till eldrivna koncernsyskonen Volvo XC40 och Volvo C40.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.