Planen: Mitsubishi ska lansera elbilar i Europa till 2025

Japanska biltillverkaren Mitsubishi har i ett omtag tydliggjort och förfinat sina planer för framtiden. Under de kommande fem åren planerar man att lansera 16 nya modeller, varav flera elbilar.

Under en presentation tydliggjorde Mitsubishi att man nu ska gå från en tillverkare som i huvudsak tillverkar fossilbilar till att år 2035 i huvudsak tillverka elbilar. Under en övergångsperiod kommer man satsa på en mix av olika drivlinor innan man helt övergår till elbilar.

På de europeiska, japanska, amerikanska och kinesiska marknaderna kommer Mitsubishi använda sitt partnerskap med Nissan och Renault för att snabbare ställa om och lansera attraktiva elbilar. Planen framåt visar i alla fall minst två elbilar från samarbetet med ”alliansen”.

Lanseringen av dessa två modellerna är planerade till 2025 enligt den tidplan som Mitsubishi delat med sig av. Det kan alltså bli de första elbilarna från Mitsubishi som kommer till Europa.

Planen från Mitsubishi visar också en eldriven pickup och en SUV men de är i första hand planerade för Sydostasien, Oceanien och Sydamerika.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.