Pininfarina visar snart samlar-elbilen B95 EV

Nästa vecka kommer italienska biltillverkaren Pininfarina att visa upp en ny eldriven sportbil. Den kommer bland annat att hämta inspiration från suvkonceptet Pura Vision som visades upp i veckan. Även om den här stundande premiären inte blir en suv.

Nu ger Pininfarina en första teaserbild och avslöjar också att namnet blir B95 EV. Premiären kommer äga rum i samband med Monterey Car Week som pågår under nästa vecka. Det handlar inte om någon dussinbil. Pininfarina beskriver konceptet som ”ett samlarmästerverk för kräsna kunder”.

– Jag är exalterad över möjligheten att Automobili Pininfarina kommer att göra en enorm inverkan på Monterey Car Week i år och glädja våra kunder, återförsäljare och fans med en samling underbara nya fordon, sa Paolo Dellachà, VD för Pininfarina tidigare i år

– Det är en avgörande period i utvecklingen av Automobili Pininfarina. Vår ambition när vi lanserade företaget 2018 var att bli världens första skapare av rent elektriska lyxbilar. Att föreställa sig, designa och förverkliga våra kunders drömmar. Jag är otroligt stolt över att nu dela med oss av vad vi noggrant har förberett för våra kunder och fans under 2023, fortsatte Paolo Dellachà.

Pura Vision är ett rejält utsvängt koncept på en eldriven suv. Det ska visa riktningen på märkets kommande elbilar – och kommer alltså inspirera till B95. Idag erbjuder Pininfarina supersportbilen Battista. Den bygger på teknik från kroatiska biltillverkaren Rimac.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.