Peugeot visar upp elbil – ett koncept med 600 km på en laddning

Inför motormässan i Paris som slår upp sina dörrar i början på oktober väljer Peugeot att förhandsvisa sitt koncept av en eldriven coupé. Den drar direkt tankarna åt de amerikanska muskelbilarna, även om bilen i sig är av lite mer europeiska mått.

Peugeot e-Legend Concept är ett koncept där man fokuserar på en optimistisk framtid och en framtid som skapar ett ha-begär. Eldrift och autonom körning hör till självklarheten.

Ett batteripaket på 100 kWh ska ge bilen en räckvidd på 600 km. Man säger inget om specifikt om laddningen, men med enkelhet ska man få i 500km på 25 minuter. E-Legend ska även erbjuda induktiv laddning.

Prestandamässigt pratar man om 0-100km/h på mindre än fyra sekunder och en topphastighet på 220km/h. Vi får antagligen veta mer i samband med motormässan i Paris som öppnar efter nästa helg.

Peugeot E-Legend är självkörande. När ratten inte behövs fälls den in i instrumentpanelen och framsätena lutas tillbaka för ökad komfort. 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.