Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Peugeots koncept av en muskel-elbil skapade stor uppmärksamhet när man visade den för världen. Inte minst under den pågående motormässan i Paris. Den väckte så mycket ha-begär, att den franska motortidningen AutoNews drog igång en namninsamling för att Peugeot borde tillverka E-Legend. Syftet är att visa Peugeot att det finns ett stort intresse av att producera själva konceptbilen.

Uppropet ”Låt oss göra den verklig” har hittills fått in 36 000 signaturer, man siktar på 50 000. Det var då Peugeots Vd Jean-Philippe Imparato ‏uppmärksammade namninsamlingen på Twitter: ”Om vi får 500 000 underskrifter kommer vi verkligen överväga det…”

Annons

Enligt norska medier har Peugeot Norge också uttalat sig i frågan. Där man meddelat att man är villig att köpa in 3000 bilar på ett bräde. Simen Heggestad Nilsen, varumärkeschef på Peugot Norge säger; ”Även om det är en tvådörrars-bil, så är vi redo att erbjuda den på norska marknaden. En elbil med det här utseende, lång räckvidd, fyrhjulsdrift är något som den norska marknaden skriker efter”, rapporter norska tidningen Hegner.no.

Fräck elbil med bra prestanda

Med ett batteripaket på 100 kWh ska den ge dig en räckvidd på upp till 500 km enligt den nya WLTP-skalan. Snabbladdning på 25 minuter via trådlös induktionsladdning. Kraftfull är den också, 462 hästkrafter och fyrhjulsdrift ska göra att den klarar 0-100km/h på under fem sekunder.